گیربکس همزن و میکسر
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

موتور گیربکس میکسر چگونه تجهیزی است؟
گیربکس میکسر تجهیزی است که گشتاور و دور تولید شده توسط الکتروموتور را به بازویی همزن انتقال میشود و به طور کلی میکسرها تجهیزاتی هستند که برای مخلوط کردن و همگن سازی مواد به صورت زیر در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند.

جامد با جامد
جامد با مایع
مایع با مایع
انواع میکسرهای صنعتی
میکسر بلندر (روبانی، وی، پیوسته، پیچی و پیچی مخروطی، مخروطی دوبل)
میکسر سیاره ای و سیاره ای دوبل
میکسر چرخش متقابل
میکسر دو شافته و سه شافته
میکسر خلاء
میکسر پخش کننده
میکسر پارویی
میکسر مواد با ویسکوزیته بالا مانند چسب
میکسر برش بالا
میکسر مقیاس آزمایشگاهی
میکسر جت
میکسر متحرک
میکسر بانبری
دسته بندی گیربکس میکسر
گیربکس میکسر را بر اساس کاربرد آن به سه دسته زیر تقسیم می کنند:

گیربکس میکسر حلزونی
گیربکس میکسر خورشیدی
گیربکس میکسر هلیکال
گیربکس میکسر حلزونی
کاربردی ترین و ارزان ترین گیربکس میکسرهای صنعتی از نوع حلزونی می باشد. این مدل گیربکس را با نام های عمودی یا 90 درجه نیز میشناسند. ساختمان این تجهیز شامل یک محور فولادی و یک چرخ دنده برنجی است.

گیربکس حلزونی قدرت ورودی الکتروموتور به وسیله یک ماردون فلزی به چرخ دنده برنجی منتقل کرده و در نتیجه نیرو به اندازه نود درجه تغییر جهت پیدا می کند. نسبت تبدیل گیربکس حلزونی با توجه به دور خروجی مورد نیاز تعیین می شود که در بسیاری از موارد 1 به 30 تا 1 به 50 است.

یکی از عمده‏ ترین موارد مصرف گیربکس حلزونی در خطوط تولید، استفاده در همزن ( میکسر ) مواد در پروسه تولید مواد شیمیائی یا غذائی یا معدنی و ساختمانی و ... غیره می‏باشد.

مخصوصاً بدلیل انعطاف پذیری در انتخاب نسبت تبدیل های بالا در ابعاد کوچک و همچنین موقعیت نسب بهتر نسبت به گیربکس هلیکال مستقیم با توجه به زاویه 90 درجه ورودی، نسبت به خروجی، این گیربکس در بالا یا پایین میکسر و یا همزن در دو صورت F پایه بلند و Fc پایه کوتاه و دو طرح VF و ( حلزونی مکعبی ) گیربکس NMRV استفاده می‏شود.

 

مشخصات گیربکس حلزونی همزن و میکسر
گیربکس همزن حلزونی باید دارای مشخصه‏ های زیر باشند:

هالو شفت
محاسبه بار شعاعی
انتخاب درست نوع گیربکس
دقت به نوع مواد
هالوشفت باشند
که شفت همزن داخل دنده جاساز شود و از انتها مهار شود و به راحتی قابل مونتاژ باشد.

محاسبه بار شعاعی
توجه به بار شعاعی و محوری ایجاد شده بر روی بلبرینگ گیربکس حلزونی بسیار موثر در طول عمر گیربکس میکسر و همزن میباشد. به عنوان مثال بلبرینگ خروجی گیربکس های حلزونی بلبرینگ ردیف 6000 می‏باشد. این نوع بلبرینگ تحمل بار محوری را ندارد بهتر است بلبرینگ پایینی دنده از بلبرینگ مخروطی کف گرد و ردیف 30000 استفاده شود که تحمل بار محوری را داشته باشد. در صورتی که طول محور همزن زیاد باشد بهتر است از یاتاقان برای خنثی کردن لنگی پروانه و عدم انتقال آن به گیربکس استفاده نمود.

 

انتخاب درست نوع گیربکس
در صورتی که موتور و گیربکس زیر بار مواد در میکسر استارت میگردد بهتر است از گیربکس سری VF یا NRV و تسمه پولی استفاده گردد تا کمی از فشار توسط پولی و تسمه دفع شود در غیر این صورت میتوان گیربکس را به صورت مستقیم در سری های MVF یا NMRV به الکتروموتور فلنچ دار متصل نمود. در گیربکس های حلزونی این امکان وجود دارد که هر نوع موتوری را از جمله الکتروموتور ضد انفجار، الکتروموتورهای ترمزدار و موتور با IP های مختلف را به گیربکس متصل نمود.

دقت به نوع مواد دقت
برای استفاده از گیربکس حلزونی جهت همزن های مواد گرم مانند دیگ ‏های پخت بهتر است از گیربکس مدل F با صفحه اسقرار موتور بر روی آنها ( گیربکس دو طبقه ) و همچنین اتصال غیر مستقیم محور خروجی با شفت همزن بهره برد و گیربکس را با کاسه نمد های مقاوم در برابر حرارت و روانکار مناسب و مقاوم در برابر درجه حرارت بالا تجهیز نمود. لازم به ذکر است که استفاده از روانکار ( روغن ) با چسبندگی مناسب و تمیز و همچنین سرویس دوره ای گیربکس از نکات بسیار پر اهمیت است.

 

گیربکس مناسب برای دیگ (بچینگ) پخت گوجه فرنگی
در گیربکس های پچینگ پخت گوجه الکتروموتور نصب در صفحه اسقرار بالای گیربکس توسط یک پولی 2 تسمه B به گیربکس ( گیربکس دو طبقه ) منتقل می‏شود، نسبت تبدیل پولی سر موتور به گیربکس 1/2 میباشد دور مناسب دیگ ‏های رب 25 الی 30 دور بر دقیقه می‏باشد. لذا بهترین نسبت تبدیل گیربکس 1/23 است پس دور ورودی به گیربکس 750 دور و دور خروجی 30 دور میگردد این مسئله چند مزیت دارد.

بخاطر نسبت تبدیل پایین گیربکس کمتر گرم می‏شود.
همچنین هرچه نسبت تبدیل در گیربکس های حلزونی پایین تر باشد راندمان گیربکس بالاتر است.
گشتاور خروجی افزایش پیدا می‏کند.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3/592/%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D9%87%D9%85%D8%B2%D9%86-%D9%88-%D9%85%DB%8C%DA%A9%D8%B3%D8%B1





:: بازدید از این مطلب : 265
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : جمعه 13 بهمن 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: